17:06 - Amasya’da Dev Motosiklet Festivali
16:56 - Kıtalararası Kültür Buluşması Amasya’da Gerçekleşti
16:50 - Minik Basketbolcular Babalarıyla Sahada Buluştu
16:44 - Çocuk Parkını Kundakladılar, Suç Kayıtları Dudak Uçuklattı!
16:34 - Gençlerden Sanat Dolu Yıl Sonu Sergisi
16:30 - Atatürk Onur Yemeğiyle Tarihe Yolculuk
16:24 - Amasya’da Din Görevlileri Arası Yarışmaların İl Finalleri Başlıyor
16:18 - Amasya’da Sağlıkta Bir İlk: Türkiye’nin 4. Larva Tedavi Merkezi Açıldı
16:13 - Yaz Geldi, Kene Riski Arttı,Kene Vakalarında Artış
16:08 - TUSAŞ’tan Paris’te Güç Gösterisi: KAAN Seri Üretime Geçiyor
Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üye işletmelerinde doğan ve büyütülen sağlıklı erkek danalarını üretenden tüketene sloganıyla kesimlerine devam ediyor.
Kesime gönderilen hayvanlar önce üye işletmelerinde birliğin veteriner hekimleri gözetimi altında seçilerek sağlık taraması yapıldıktan sonra kesimhanelere gönderiliyor. Hayvanlar Limuzin, Angus, Simental, Montbeliarde, Montofon ve Charolais besi ırklarından seçiliyor.
Yapılan kesimler hakkında bilgi veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Veteriner Hekimi Okan Oyan; “Üreticinin köyü, işletme numarası, ismi; hayvanın yaşı ve kulak numarasını ürün barkodlarında belirtilmektedir. 10’ar kilogramlık bloklarda şoklanabilmektedir. Tüm Amesia şubelerimizde raflara yerleşene kadar kontrolleri birliğimiz veteriner hekimleri tarafından sağlanmaktadır.
Birliğimizin amacı, ihtiyaç duyulduğunda üyelerin sadece sütünü almakla kalmayıp, aynı zamanda sağlıklı beslenmiş olan erkek danalarını da kesimi piyasa şartlarının üstü fiyatlarda olmak üzere alarak işlendikten sonra yine birliğimiz bünyesinde “Üretenden Tüketene” sloganıyla 14 Kasım 2011 tarihinde birliğimiz bünyesinde kurulan Amesia Gıda üzerinden satışı yapılarak tüketiciye uygun fiyat ve sağlıklı et almaya olanak sağlamaktır” ifadelerini kullandı.