15:13 - Amasya’da Yahya Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
15:06 - Sağlığın Sırrı Kışa Hazırlanıyor
15:01 - ART Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karataş’tan Amasya Valisi Önder Bakan’a Ziyaret
14:17 - Sınıf Başkanı Olamadı, Valiyi Getirdi: Ayşe Zümra’nın Vaadi
13:26 - Şok Zam: 12,50 TL Oldu!
13:12 - FETÖ Elebaşı Öldü
13:07 - Amasya Küçük Sanayi Sitesinde Yangın Çıktı
10:40 - Amasya Sporun Ligde Yükselişi
10:23 - Eğitimde Sınıfta Kalan İktidar: “Yaptım oldu”
10:11 - Sevindi: ‘Ailemizin yanındayız’
Amasya’da erkenci kuru soğan hasadı başladı ve bu önemli tarımsal etkinlikte Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İl Tarım Müdürü Gürol Çetin ve Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, Kutu Köy’de incelemelerde bulundu.
Hasat etkinliğinde konuşan Vali Yılmaz Doruk, Amasya’nın tarımsal üretimdeki önemine vurgu yaparak, “Çiftçilerimizin emekleriyle bu verimli topraklardan elde edilen ürünlerin hem iç piyasada hem de dış piyasada alıcı bulması bizleri gururlandırıyor. Tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum,” dedi.
İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre, Amasya’da yetiştirilen soğan, depolamaya dayanıklı, kaliteli ve albenisi yüksek olup tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Amasya’da erkenci, orta erkenci ve geçci çeşitlerin üretimi yapılmakta ve üretilen soğanlar hem iç hem de dış piyasada alıcı bulmaktadır. Toplam 79.000 dekar alanda 428.500 ton kuru soğan üretimi beklenmektedir. Bu üretim kapasitesi ile Amasya, Türkiye’de kuru soğan üretiminde 2. sırada yer almaktadır.