16:45 - Memur-Sen’den Aile Yapısının Korunması İçin Geniş Çaplı İmza Kampanyası
12:02 - Amasya’da Halk Günü Toplantısı: Vatandaşlar Sorunlarını İletti
11:51 - Amasya’da Orman Yangını Bilinçlendirme Seferberliği
11:38 - Başkan Sevindi: Amasya Daha Temiz ve Sağlıklı Bir Çevreye Kavuşuyor
11:32 - Ramazan İyilik Kolileri: Minik Hafızların İhtiyaç Sahiplerine Yardımı
11:25 - Amasya’dan İki Kardeş Türkiye İkinciliğiyle Döndü
11:16 - Amasya’da 540 Yıllık İmarette Her Gün 300 Kişiye İftar Veriliyor
11:02 - Amasya’ya İdare Mahkemesi Kuruluyor
17:51 - Amasya’dan Yurtdışına 16,4 Milyon Dolarlık İhracat!
17:29 - Amasya’daki Minik Kalpleri Büyüten Yardım Kampanyası
Amasya’da erkenci kuru soğan hasadı başladı ve bu önemli tarımsal etkinlikte Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İl Tarım Müdürü Gürol Çetin ve Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, Kutu Köy’de incelemelerde bulundu.
Hasat etkinliğinde konuşan Vali Yılmaz Doruk, Amasya’nın tarımsal üretimdeki önemine vurgu yaparak, “Çiftçilerimizin emekleriyle bu verimli topraklardan elde edilen ürünlerin hem iç piyasada hem de dış piyasada alıcı bulması bizleri gururlandırıyor. Tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum,” dedi.
İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre, Amasya’da yetiştirilen soğan, depolamaya dayanıklı, kaliteli ve albenisi yüksek olup tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Amasya’da erkenci, orta erkenci ve geçci çeşitlerin üretimi yapılmakta ve üretilen soğanlar hem iç hem de dış piyasada alıcı bulmaktadır. Toplam 79.000 dekar alanda 428.500 ton kuru soğan üretimi beklenmektedir. Bu üretim kapasitesi ile Amasya, Türkiye’de kuru soğan üretiminde 2. sırada yer almaktadır.