11:57 - Uluslararası Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Seferberlik ve Sefer Organizasyonu Sempozyumu
11:23 - Amasya İdari Ziyareti
16:25 - Başkanı Sevindi, Başarılı Gençlerle Bir Araya Geldi
16:20 - Başkan Yeşilgöz “2025 Yılı Bütçesine Yönelik Taleplerimizi Yineleyeceğiz”
16:07 - Amasyada Tır Kazası 1 Yaralı
16:00 - Kış Lastiği Zorunluluğu 1 Aralık’ta Başlıyor
15:55 - Amasya’da Sağlık ve Eğitimdeki Yatırımlar Vali Bakan’a Sunuldu
15:43 - Ey DÜNYA
15:33 - Amasyalı 13 Yaşındaki Genç Mucit, Tarihi Yapay Zeka ile Geleceğe Taşıyor
Amasya’da erkenci kuru soğan hasadı başladı ve bu önemli tarımsal etkinlikte Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İl Tarım Müdürü Gürol Çetin ve Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, Kutu Köy’de incelemelerde bulundu.
Hasat etkinliğinde konuşan Vali Yılmaz Doruk, Amasya’nın tarımsal üretimdeki önemine vurgu yaparak, “Çiftçilerimizin emekleriyle bu verimli topraklardan elde edilen ürünlerin hem iç piyasada hem de dış piyasada alıcı bulması bizleri gururlandırıyor. Tüm çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum,” dedi.
İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre, Amasya’da yetiştirilen soğan, depolamaya dayanıklı, kaliteli ve albenisi yüksek olup tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Amasya’da erkenci, orta erkenci ve geçci çeşitlerin üretimi yapılmakta ve üretilen soğanlar hem iç hem de dış piyasada alıcı bulmaktadır. Toplam 79.000 dekar alanda 428.500 ton kuru soğan üretimi beklenmektedir. Bu üretim kapasitesi ile Amasya, Türkiye’de kuru soğan üretiminde 2. sırada yer almaktadır.