16:25 - Başkanı Sevindi, Başarılı Gençlerle Bir Araya Geldi
16:20 - Başkan Yeşilgöz “2025 Yılı Bütçesine Yönelik Taleplerimizi Yineleyeceğiz”
16:07 - Amasyada Tır Kazası 1 Yaralı
16:00 - Kış Lastiği Zorunluluğu 1 Aralık’ta Başlıyor
15:55 - Amasya’da Sağlık ve Eğitimdeki Yatırımlar Vali Bakan’a Sunuldu
15:43 - Ey DÜNYA
15:33 - Amasyalı 13 Yaşındaki Genç Mucit, Tarihi Yapay Zeka ile Geleceğe Taşıyor
15:25 - Başkan Taşkın, Giyecek Yardımı Enflasyona Göre Revize Edilsin
15:20 - Emeklilere Özel Tiyatro Gösterisi
15:11 - Amasyalı Hayırseverler, Tanzanya’da Susuzluğa Çözüm Oldu
AMASYA BELEDİYESİ TARAFINDAN HATTAT ŞEYH HAMDULLAH EFENDİ’NİN VEFATININ 500. YIL DÖNÜMÜ ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK
Hattatların Şeyhi ve Okçuların Efendisi olarak anılan Şeyh Hamdullah Efendi anısına bir ay boyunca etkinlikler devam edecektir.
Şeyh Hamdullah Efendi Amasya’da yetişen tarihe damga vurmuş manevi şahsiyetlerdendir. Birçok padişahın muhabbetini ve dostluğunu kazanarak meşhur eserler ortaya koymuştur. Fatih Sultan Mehmet’in hususi kütüphanesi için bazı eserler istinsah etmiştir. Hat sanatında zirvede olduğu gibi iyi bir okçu, yüzücü ve iyi bir terzidir.
Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bir ay boyunca düzenlenecek anma etkinliklerinde Şeyh Hamdullah Efendi’yi anmanın yanı sıra şehrimizin manevi şahsiyetlerini yeni nesillere tanıtmak amaçlanıyor. Anma etkinlikleri çerçevesinde bir ay boyunca Şeyh Hamdullah Hüsn-i Hat ve Yazı Tarihi Müzesi 18 yaş altı çocuklara ücretsiz olacak. Ayrıca müzenin bahçesinde söyleşi ve sohbet programları düzenlenecektir. Bu etkinliklerle kadim el sanatlarımızdan olan Hat Sanatını yeni nesillere tanıtılması planlanıyor. Müzemizin bahçesinde verilecek olan uygulamalı Hat Sanatı Eğitimleri ise gençlerimizde geçmiş kültürümüze karşı merak uyandıracak, farklı bir işleve sahip olacaktır. Bunun yanı sıra 500. yılın anısına ney taksimi ve kanun ile tasavvuf musikisi icra edilecektir.
Amasya Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sarı; “Amasya’mızın manevi kültürüne katkı sağlayan birçok büyük şahsiyete sahibiz. Bu değerli manevi dinamiklerin ortak özelliği yaşadıkları yerlerde hoşgörüyü, muhabbeti, sevgiyi, birliği ve beraberliği hâkim kılmalarıdır. Ben şehrimizin insanlarının mutlu, hoşgörülü ve huzurlu olmalarını bu manevi şahsiyetlerin etkisine bağlıyorum. Amasya bilimin, kültürün ve sanatın şehridir derken bu maneviyata binaen söylüyoruz. Bu marifet erbabı halkın gönlünde taht kurmuş olan büyüklerimizi hürmetle anarken onlardaki güzel hususiyetlerin bizlere ve hemşerilerimize de sirayet etmesini diliyoruz.” dedi.